Over ons

Een kwart van de kinderen en jongeren tot 25 jaar groeit op met iemand die langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Dat is een grote groep. Toch kunnen beroepskrachten deze jonge mantelzorgers vaak lastig bereiken voor hulp. Dat komt onder andere omdat jongeren zelf niet weten dat ze mantelzorger zijn, en dus geen steun zoeken. Met alle gevolgen van dien, want veel jonge mantelzorgers zijn kwetsbaar.

De weg naar hulp

JMZ030 (Jonge Mantelzorgers 030) wil jonge mantelzorgers en beroepskrachten helpen elkaar te vinden. Via de informatie op deze site kunnen jongeren zichzelf als jonge mantelzorger herkennen. En vervolgens de weg vinden naar een welzijnsorganisatie in hun woonomgeving. Voor steun, een luisterend oor, informatie en contact met jongeren in dezelfde situatie. Of om even de zinnen te verzetten met een leuke activiteit.

Netwerk welzijnsorganisaties

Met deze website is een grote wens in vervulling gegaan van de welzijnsorganisaties in de regio Utrecht die verenigd zijn in JMZ030: U Centraal, Jellinek Preventie, van Houten&co, SWOM, Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein, DOCK Utrecht, Steunpunt Mantelzorg Utrecht, JoU, Mantelzorg VHL en Stichting Pulse.