Ben ik een jonge mantelzorger?

Je bent een jonge mantelzorger als je opgroeit met ziekte en zorg thuis. Iemand in huis is lang ziek, verslaafd, depressief of in de war. Of heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking. Misschien zorg je voor dat familielid. Maar ook als je dat niet doet, ben je een jonge mantelzorger. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren tot 25 jaar is mantelzorger.

Wat betekent dat voor mij?

Mogelijk heb je extra taken thuis. Daardoor kun je in de knel komen met je eigen leven. Of je maakt je zorgen of baalt af en toe van de situatie. Dat is normaal. Mantelzorg heeft mooie kanten: je kunt iets betekenen voor je familie en je leert ervan. Maar soms is het even helemaal niet leuk. 

Waarom hulp zoeken?

Het is moeilijk iemand te steunen als je zelf erg bezorgd, bang, boos of verdrietig bent. Je kunt ook in een situatie komen waarin je niet goed weet wat je moet doen. Praten lucht op en helpt oplossingen te vinden. 

Waar kan ik terecht?

Op deze site lees je over jouw vragen, gedachten en zorgen. Verder zijn er herkenbare verhalen en handige tips. Je vindt ook een welzijnsorganisatie bij jou in de buurt. Daar zijn mensen die naar je luisteren en met je meedenken.